14 Ocak 2011 Cuma

Cum'a / İslam'ın Işığında Dini Etkinliği



Peygamber Efendimiz sav şöyle buyurmuştur:




"Cennette Allahın mübarek cemalini görecekler gruplara ayrılır. 


-Birinci grup her Cum'a görecek olanlardır. Bunlar reşit yaşından itibaren (gençliğinden başlayıp son nefesine kadar) şeriat-i garraya, sünneti seniyyeye göre yaşayanlardır. 


-İkinci grup, ayda bir görecek olanlardır. Bunlar günah işleyipte Allahın rahmet etmesinden dolayı affdilenler müminlerdir. 


-Üçüncü grup yılda bir görecek olanlardır. Bunlar gaflet içinde yaşayan günahkar Müslüman olup cehennemde cezasını çekip daha sonra cennete girecek olanlardır. 


-Dördüncü grup ise Allahın cemalini bir defa görecek, ondan sonra ebediyyen göremeyecektir. Bunlar da, iman ettikleri halde ibadet yapmayan, dini yaşamayan Müslümanlardır. 


-Beşinci grup ise Allahın cemalini ebediyyen hiç göremeyecektir. Bunlar Mûtezile Taifesidir. Çünkü bunlar En'am Sûrsinin 103. ayetine dayanarak, Allah'ın cemalinin hiç bir yerde, hiç bir zamanda, hiç bir şekilde gözle görülmeyeceiğine inanırlar. Bundan ötürü, hiç görmeyerek cezalandırırlar. Halbuki Kıyame suresinin 8. ayetinde "Rablerine bakcaklardır" ifadesi, cennette müminlerin Allahın göreceğinin işaretidir."



"Cenab-ı Allah cc, Cum'a günü hürmetine, Ben-i Kelb Kabilesinin koyunlarının kılları adedince Müslümanları bağışlayarak cehennemden çıkarıp cennete dahil edecektir"

"Kıyamet Cum'a günü akşam vakitlerinde kopacaktır










Gelibolu17    ablama saygilarla 





6 yorum:

  1. Vakti şerif ahir ve akibet ömrünüz hayrola cumanız mübarek ola…

    YanıtlaSil
  2. Hayırlı cumalar. Ne güzel bir paylaşımdı. Allah razı olsun.

    YanıtlaSil
  3. Oyy canımsın,emeğine,güzel gönlüne sağlık,çok teşekkür ederim,Allah razı olsun,yazın o kadar güzelki okumaya doyamadım,yayınlıyacağım az sonra inşallah...
    sevgiler,selamlar,gene beklerim canım:)

    YanıtlaSil
  4. CANIM YAZINI YAYINLADIM AZ ÖNCEDE BİR YORUM BIRAKTIM AMA ÇIKTIMI FARKINDA DEĞİLİM,BUGÜN BENİM BLOG AŞIRI DERECEDE ARIZA VERİYOR,İNŞALLAH DÜZELİR,YAZILARINIZIDA İSTEDİĞİM GİBİ DÜZENLEYEMİYORUM,KUSURA BAKMAYIN,DÜZELTİCEM,NORMALE DÖNÜNCE:)

    YanıtlaSil
  5. *GÖNÜLÜNİVERSİTESİ
    Sagolun sizede :)

    *αѕαннαяα
    Cümlemizden :)

    *a.y.
    Aminn....

    *Gelibolu17
    Rica ederim canim , o güzellik senin gönlünde :)
    A.s, Allah razi olsun

    YanıtlaSil
  6. İSLAMIN IŞIĞINDA ETKİNLİĞİ
    KONUMUZ: MEVLİT KANDİLİ
    http://humeyraninyeri.blogspot.com/
    http://gulaycebilgidunyam.blogspot.com/
    http://gelibolu17.blogspot.com/
    hazırladığı İslam'ın Işığında Dini Etkinliği Yeni konumuz arkadaşlar, {Mevlid Kandili} 'Mevlid' kelimesi 'doğum' anlamına gelir.Son peygamber Hz. Muhammed(SAV) 'in dünyayı şereflendirdiği Rebiülevvel ayının on birinci gününü on ikinci güne bağlayan geceye 'Mevlid Kandili' diyoruz. Bu mübarek gece bütün Müslümanlar için bayram hükmündedir. Çünkü Allah'ın sevgilisi(Habibullah) olan Resul-i Ekrem bu şerefli zaman içerisinde dünyamızı teşrif etmiştir. O hicretten 53 sene evvel şenlendirmişti arzı… Tarihler milâdi 571'i gösteriyordu o zaman. Nisan ayının yirmisini gösteriyordu takvimler…
    1 şubat-15 şubat tarihleri arasında etkinliğimize Gülay yani ben http://gulaycebilgidunyam.blogspot.com/
    ev sahibeli yapacağım... Şimdiden bütün arkadaşlarımız davetlidir,lütfen davetiye götüremediğimiz arkadaşlarımız kusura bakmasınlar,etkinliğimize her isteyen istediği kadar yazı ile katılabilir... sevgiler,selamlar...
    Birbirinden güzel Mevlid Kandili ile ilgili yazılarınızı göndermek için buraya buyrun lütfen... http://gulaycebilgidunyam.blogspot.com/

    YanıtlaSil

Çok zor bazen
Avaz avaz susmak...