13 Temmuz 2011 Çarşamba

Iman




Sizi harekete geçirmeyen imanın, sizi sırattan geçirmesine imkan yoktur...

Mevlânâ

13 yorum:

  1. Otuz yıl boyunca esaret altında yaşamasına rağmen onu harekete geçirmeyen imanı, inşallah onu sıratten geçirir. Allah rahmet eylesin.

    YanıtlaSil
  2. Kimi kastettin anlamadim

    YanıtlaSil
  3. Mevlana'yı kastettim.

    YanıtlaSil
  4. Peki onun hakkinda niye öyle dedin? Yada ben yanlis anladim cümleyi :s

    YanıtlaSil
  5. Bir şey demedim. Otuz yıl boyunca Moğol esaretinde yaşadı. Çok çok önemli bir kanaat önderiydi ama hiçbir şey yapmadı. Ondan dedim, İmanı onu harekete geçirmedi diye.

    YanıtlaSil
  6. Cok önemli bir kanaat önderi oldugunu kendin söyledin. Bos bos oturarak mi olunuyo çok çok önemli bir kanaat önderi?

    YanıtlaSil
  7. Ağzı iyi laf yapan, biraz da bilgisi olan biri kanaat önderi olabilir, bu çok zor değildir. Yalnız hayatın gayesi bu değildir. Ben bu gece pek nete giremiyorum. Vaktiniz varsa biraz bakın Mevlana ve Moğol ilişkisine.

    YanıtlaSil
  8. Hmm demekki çok zor degil diyosun :) Tavsiyen için tesekkür ederim, vaktim oldugunda bakarim. Hiç arastirmamistim, arastirmayida hiç düsünmemistim dogrusu. Ben Mevlânâyi bitek $ems ile iliskisinden dolayi tanirim.

    YanıtlaSil
  9. Şems için Moğol ajanı diyorlar. Doğrusunu Allah bilir ama İslam en önce zulümle uğraşır. Eğer ortada bir esaret varsa zühdün, aşkın ve halkı toplayıp onlara tasavvufi sohbetler yapmanın hiçbir önemi yoktur hatta belki haramdır da.

    YanıtlaSil
  10. Ben bunu buldum (kaynak : http://www.sorularlaislamiyet.com)

    Belh’den Konya’ya hicretini gerçekleştiren Mevlana, Konya’da da cihad- ekberi(ruhi mücadele) tatbik ederek Moğol sorununu çözmüştür. Moğolları vahşete sürükleyen benlik ve nefs hastalığına Hz. İsa (as) gibi Ruh kılıcı ile çare olmuştur. Nefsin karşısına Ruh ile çıkmıştır. Bunun sonucu olarak Moğollar yakıp yıkma güçlerini kaybettikleri gibi, bir çoğu da Müslüman olmuştur. Bu bir anlamda , Moğolların Müslümanların eline tutuşturdukları silahı (mücadele yöntemini) Mevlana’nın Müslümanlara kullandırmaması demektir. Düşman böylece kendi istediği gibi karşı koyma eyleminde bulunmayan Müslümanlar karşısında eli boş kalmış, çaresiz duruma düşmüş ve Anadolu’yu terk edip gitmek zorunda kalmıştır. Yani Mevlana, Moğolların açtığı kulvarda koşmamıştır. Mevlana, oyuna gelmemiştir.

    YanıtlaSil
  11. Bilmiyorum artık, Mevlana Moğollara bunu yaptırana kadar kaç yüz bin insan öldü, kaç bin kadın namusundan oldu acaba? Minareye kılıf uydurmak kolay bu konuyu iyice öğreneceğim inşallah.

    YanıtlaSil
  12. E bende bilmiyorum artik, heleki türk tarihi görmemis bir insan olarak hiç bilemicem. Ama Mevlana bu konu hakkinda yinede biseyler yapmis, Semsin mogol ajani oldugunuda hiç sanmiyorum. Iyice ögrenince benide haberdar et emi

    YanıtlaSil
  13. İnşallah haberdar ederim. Hele şu nete girememe sorunu bitsin.

    YanıtlaSil

Çok zor bazen
Avaz avaz susmak...