9 Temmuz 2011 Cumartesi

Teslim



''Hayır, kim (güzel davranış ve) iyilikte bulunarak kendisini Allah'a teslim ederse, artık onun Rabbi Katında ecri vardır. Onlar için korku yoktur ve onlar mahzunda olmayacaklardır.''

Bakara Suresi 112. Ayet

7 yorum:

  1. Rabbim hepimizi O'na gönülden teslim olanlardan eylesin ve bu ayette zikredilen kişilerin arasında olmayı cümlemize nasip etsin.Allah'a emanet olun..
    Not:Blog gerçekten çok güzel,yüreğinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. *Profösör
    Degil mi hocam bu ne güzel bi müjde

    *ihyaca
    Hosgeldiniz :)
    Aminn... Sagolun tesekkür ederim, Rabbime emanetsiniz, selametle :)

    YanıtlaSil
  3. Ayeti anlamadım, Arapçasına bakınca bela ile başladığını gördüm. Tefsire baktım, ayet, kendinden önceki ayetle bağlantılı: Yahudiler, Yahudilerden başkası, Hristiyanlar da Hristiyanlardan başkası kurtulmayacak diyor. İş onların dediği gibi değil, kim kendini Allah'a teslim ederse kurtulacak diyor Allah bu ayette.

    Allah razı olsun bu güzel paylaşım için.

    YanıtlaSil
  4. Sen herhalde o hayirin diger manasini anladin ondan kafan karisti :)Rabbim bizi o kullarindan eylesin insAllah. Sagol, ecmain

    YanıtlaSil
  5. Yok aynen öyle anladım da önceki ayeti bilmeden kime, neye hayır dendiğini ve teslimden neyin kastedildiğini anlayamazdım.

    YanıtlaSil
  6. Bu arada; "Ben bir anneyim.." yazımızla, grafik tasarımımızla, müzik seçimimizle "Asahhara - Profösör" olarak dostluğumuzu daha da pekiştirmiş bulunmaktayız. Bu yazımız her ikimizin de sayfasında sevgili blogdaşlarımızla paylaşaım için yayınlanmaktadır.

    Bir türk kahvesi yorgunluğumuzu alır düşüncesindeyiz. Sevgi ve saygıyla sayfalarımızda bekleriz.

    http://mefkuremiz.blogspot.com/

    YanıtlaSil

Çok zor bazen
Avaz avaz susmak...